Вяра Тодева е назначена за зам.-областен управител на област София

https://crimesbg.com/regionalni/vyara-todeva-e-naznachena-za-zam-oblasten-upravitel-na-oblast-sofiya/46108 Crimesbg.com
Вяра Тодева е назначена за зам.-областен управител на област София
 

 


 

Със заповед на премиера Стефан Янев за заместник областен управител на област София е назначена Вяра Тодева. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Тодева притежава богат опит, натрупан в държавната администрация. В периода септември 2006 г. – ноември 2009 г. е директор на дирекция в Държавната агенция по туризъм, след което е директор на дирекция в Агенцията по вписванията, изпълнява и длъжността директор на дирекция „Административно и информационно обслужване“ в Министерството на здравеопазването. От юни 2011 г. до юни 2012 г. е председател на Съвета на директорите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, гр. Велико Търново, след което близо 6 години е началник на отдел „Обществени поръчки“ в ИА „Военни клубове и военно-почивно дело“ към Министерството на отбраната. От януари 2018 г. до 12 юли 2021 г. е директор на дирекция „Обществени поръчки“ в Държавната агенция „Електронно управление“.

 

 

 

От 13 юли т.г. до назначаването си за заместник областен управител на област София Тодева е заместник изпълнителен директор на Агенцията по вписванията. По образование е магистър по маркетинг и мениджмънт и магистър по право.

Със заповед на премиера от длъжността заместник областен управител на област София е освободен Цветелин Софрониев.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.