Главният медицински съветник на Англия каза, че COVID се предава по-бързо при деца

https://crimesbg.com/po-sveta/glavniyat-medicinski-savetnik-na-angliya-kaza-che-covid-se-predava-po-barzo-pri-deca/44693 Crimesbg.com
Главният медицински съветник на Англия каза, че COVID се предава по-бързо при деца
 

 


 

Главният медицински съветник на Англия Крис Уити каза днес, че децата са тези, които в момента ускоряват предаването на COVID-19 в страната, и че без ваксинация почти всички юноши на възраст между 12 и 15 години рано или късно ще се заразят с коронавирус, предаде Ройтерс.

„Определено имаме значителен темп на предаване на вируса при тази възрастова група. Всъщност възрастовата група, за която говорим, е тази, където в момента се наблюдава най-висок темп на предаване, доколкото можем да твърдим“, каза Уити на заседание на парламента, на което се обсъждаше въпроса за предлагане на ваксини срещу COVID-19 на деца между 12 и 15 години, предаде БТА.

 

 

 

На всички деца от тази възрастова група ще бъде предложено да се ваксинират срещу COVID-19, след като Уити и колегите му казаха миналата седмица, че децата ще спечелят от намаляване на прекъсванията в тяхното обучение.

Уити каза, че препоръката му е насочена изцяло към ползите за децата между 12 и 15 години, и не е свързана с политически съображения или изгоди за по-уязвимите пълнолетни граждани.

Той добави, че макар да е възможно ваксинационната кампания да причини определено прекъсване на учебните занятия в училищата, тези неудобства ще са несравнимо по-малки от едно евентуално прекъсване поради заразяване с коронавирус.

„Преобладаващото мнозинство от децата, които в момента не са заразени с COVID-19 ще се заразят рано или късно“, каза експертът.

„Това може да не стане в следващите два или три месеца, но рано или късно ще се заразят, защото вирусът е изключително заразен . . . ваксинацията ще намали този риск“, допълни Уити. 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.