Градина: Каква енергия ни носят различните цветя

https://crimesbg.com/regionalni/gradina-kakva-energiya-ni-nosyat-razlichnite-cvetya/44883 Crimesbg.com
Градина: Каква енергия ни носят различните цветя
 

 


 

Цветята и саксийните растения са носители на много силна енергия и са мощен елемент във фън шуй философията. Ето някои препоръки от една от най-известните експерти по фън шуй в света и автор на над петдесет книги по темата – Лилиан Ту.

1. Избирайте живи и пищни цветя – те ще повлияят положително върху живота ви. Колкото по-здраво и свежо е растението – толкова по-благоприятно е действието му.

 

 

 

2. Поставяйте цветята в източните, югоизточните или южните ъгли на стаите или части на масите. Така привличате енергия в здравословен и професионален план.

3. Заложете на орхидеи, божури или лалета, защото се смятат за символи на семейното щастие и с тях ще го поддържате в дома си.

4. Според фън шуй жълтите цветя носят късмет в кариерата, белите – в здравен аспект, а розовите – в любовта.

5. Бъдете предпазливи с червените цветя – червеният цвят е много мощен елемент във фън шуй. Благодарение на него се привличат успехи в кариерата и богатство. Затова и червените цветя могат да ви донесат успехи. Те обаче имат негативен ефект върху здравето и любовта, защото цветът им може да символизира смърт. Особено, ако са с бодли – например червени рози. Затова ако избирате червено цвете, нека то да е петуния, мушкато или коледна звезда, които носят възраждаща енергия.

6. Не пренебрегвайте кактусите – тези растения са единствените с бодли, които фън шуй позволява в дома, поставени в близост до компютри, за да неутрализират вредното им излъчване. Те обаче трябва да са задължително малки и в никакъв случай поставени в спалня, защото влиянието им там е негативно.

7. Изхвърляйте сухите цветя – веднага щом някое цвете поувехне, го изхвърлете. В никакъв случай не пазете изсъхнали растения в дома си, дори и те да са част от артистична аранжировка. Те са символ на смъртта и са заредени с негативна енергия.

8. Компромисният вариант е изкуствени – ако сте алергични или се дразните от силните миризми, вземете си изкуствени цветя. Вече има и красива такива. Те могат да се използват за смекчаване на отрицателната енергия на неблагоприятни елементи като остри ъгли, издадени ръбове и централни колони. Влиянието им не е толкова положително, колкото на естествено цвете, но поне не са вредни като изсъхналите.

9. Цветята и растенията са подходящи за всяка стая в дома, освен спалнята. Китайците вярват, че прекалено много саксии, поставени там, ще взимат от енергията ви. Така че се ограничете до свеж букет на нощното шкафче.

10. Запълнете тъмните коридори и ъгли – според фън шуй най-неблагоприятната енергия се генерира в тъмните коридори и ъгли. Именно чрез вази със свежи цветя или саксии може да я промените.

11. Избягвайте цветя и растения с остри листа, защото според китайската философия те насочват отрицателна енергия. Колкото по-кръгли и свежи са листата на растението, толкова по-благоприятно е въздействието му.

12. Поставете саксии с мушкато, петунии или теменужки в ярки цветове до входната врата. Вярва се, че когато са цъфнали, те привличат късмет в дома ви и отблъскват негативните влияния.

13. Внимавайте с увивните цветя – ако много харесвате такива, се старайте да ги контролирате. Според фън шуй закрити прозорци от увивни цветя водят до лоши отношения с близките и изолиране от околния свят, а входна врата с пълзящи растения крие риск да загубите дома си. Колкото и романтично да изглеждат къщите с бръшлян по стените, те са негативни в енергийно отношение. Смята се, че живеещите в тях се чувстват вечно уморени и потиснати.

14. Задължително сложете цветя на балкона си. Често в големите градове балконите ни гледат към съседни сгради, а не както препоръчва фън шуй към реки и планини. Ясно е, че не можем да си сменим апартамента, но можем да “скрием” неблагоприятна гледка със саксии с цъфтящи цветя. Идеални са висящите кашпи, които ни помагат да имаме подходяща енергийна гледка дори и в големия град.

15. Избягвайте бонсаите – според китайската философия те носят лоша символика на смаляването и минимализма. Особено вредно е влиянието им в работния кабинет или върху бюро, защото спират положителното развитие на кариерата ви.

16. Не забравяйте картините – дори изображение на цвете може да има силна енергия и да ви подейства положително. Според специалистите по фън шуй, ако не сте омъжена, поставете в дома си картина с цветя и пеперуди – така ще привлечете подходящи ухажори. Вярва се също, че изображение на водни лилии също помага за намиране на съпруг.

17. Понякога, колкото и добре да се грижите за някои цветя, те винаги са клюмнали и унили. Фън шуй го обяснява не просто с неправилно поливане, но и с това, че саксията може да се намира на място, където неутрализира негативна енергия, което за съжаление се отразява на цветето. Затова често размествайте саксиите в дома си.

Какво цвете да изберете, за да привлечете:

– любов – орхидея, божур;

– здраве – лилиум, бял крем, бял карамфил, маргаритки, хризантеми;

– богатство – слънчоглед, нарцис, мушкато, коледна звезда;

– спокойствие – теменужки, незабравки, зюмбюли;

– жизненост – невени, циклама;

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.