Граждани на Копривщица блокираха Подбалканския път

https://crimesbg.com/regionalni/grazhdani-na-koprivshtica-blokiraha-podbalkanskiya-pat/44607 Crimesbg.com
Граждани на Копривщица блокираха Подбалканския път
 

 


 

Граждани на Копривщица блокираха Подбалканския път в знак на протест срещу нерешени проблеми с водопроводната и канализационната мрежа на града. Протестиращите излязоха на пътят в 11.00 часа и ще останат там до 13.00 часа.

Кметът на Копривщица Бойка Дюлгярова каза за БТА, че проблемът е от десетилетия. „Вече 25 години няма никакво съдействие и отношение на държавата към този единствен град-музей. Мръсният канал тече по улиците на Копривщица, а ВиК тръбите са толкова остарели, че почти всеки ден има аварии“, обясни Дюлгярова. По думите й, без помощта на държавата общината няма как да се справи сама с проблема. „Обещавано ни е, писахме до всички институции, всички ни прехвърлят от едно място на друго, и никакви конкретни решения на въпроса“, допълни тя. „Очакваме реакция от централната власт, ако не, ще продължим с протеста докрай“, каза кметът.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.