Гърция не подкрепя България за пречките, които създава пред европейската перспектива на Скопие

https://crimesbg.com/po-sveta/garciya-ne-podkrepya-balgariya-za-prechkite-koito-sazdava-pred-evropeyskata-perspektiva-na-skopie/46382 Crimesbg.com
Гърция не подкрепя България за пречките, които създава пред европейската перспектива на Скопие
 

 


 

Гърция не подкрепя България относно пречките, които създава пред европейската перспектива на Република Северна Македония, заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на форум в Атина, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

В разговор с журналиста от вестник „Ню Йорк таймс“ Стивън Ерлангер в рамките на Атинския демократичен форум (Athens Democracy Forum) Мицотакис е отбелязал, че на предстоящата среща на върха между Европейския съюз и страните от Западните Балкани Европа трябва „да изпрати ясно послание за членството на конкретни държави в ЕС“, предава БТА.

 

 

 

Срещата ЕС-Западни Балкани ще се състои на 6 октомври в Словения.

Мицотакис е говорил още за споразумението с Франция, подписано по-рано тази седмица, като е посочил, че Гърция не влиза в надпревара с Турция за въоръжаване, а иска да защити суверенитета и териториалната си цялост.

Пред форума гръцкият премиер е обсъдил още проблема с мигрантите и ваксинационната програма на страната.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.