Даниела Везиева: Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока

https://crimesbg.com/po-sveta/daniela-vezieva-biznesat-e-mnogo-pritesnen-zaradi-ryazkoto-poskapvane-na-toka/46278 Crimesbg.com
Даниела Везиева: Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока
 

 


 

Имахме много срещи с бизнеса, с ресторантьорите и туризма, ситуацията е много сложна. Бизнесът е много притеснен заради рязкото поскъпване на тока. Това коментира пред БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите ѝ усилията на служебния кабинет са насочени към това да се променят правилата, така че да се балансира пътят между крайния потребител и продавача на ток.

 

 

 

„Премиерът Янев вече обяви тези мерки, като една от тях е създаването на т.нар. „клирингова къща“, заяви Везиева.

Според нея това ще подпомогне баланса между всички участници в тази сделка. Това е задача, която е поставена на Министерството на икономиката и на Министерството на финансите.

Везиева коментира и мярката, с която ще бъдат подпомагани 50 лева производителите, за всеки потребен мегаватчас електроенергия. Тази мярка не изглежда достатъчна за фирмите, които са големи потребители на електроенергия, каза министърът.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.