ДБ се регистрира и за президентските избори, но още мисли за кандидат

https://crimesbg.com/regionalni/db-se-registrira-i-za-prezidentskite-izbori-no-oshte-misli-za-kandidat/46082 Crimesbg.com
ДБ се регистрира и за президентските избори, но още мисли за кандидат
 

 


 

„Демократична България“ се регистрира и за парламентарните, и за президентските избори на 14 ноември. Десните обаче все още нямат избрано конкретно име на свой кандидат за държавен глава, стана ясно от изказването на съпредседателя на коалицията Христо Иванов.

Регистрираме се, за за да не затваряме тази врата, но продължаваме да разсъждаваме върху това. Продължаваме да мислим всички възможни варианти, каза Иванов, след като заедно с Атанас Атанасов подадоха документите в ЦИК.

 

 

 

Отиваме на тези избори с ясното съзнание, че ДБ е единствената формация, която може да гарантира оформянето на демократично мнозинство на база на много ясно полагане на цели и прилагане на демократични инструменти като коалиционни споразумения, които ясно казват какво ще се прави и кой ще носи отговорност, каза още Иванов.

Защото политиката на мътни води, в които различни лични проекти, спасители, месии и други такива фигури – те доведоха България дотук. Трябва да престанем да се опитваме един месия да смени друг месия, да спечели, а да започнем да мислим как най-накрая да спечели България. А това може да стане само, когато имаме ясно демократично мнозинство, а това може да бъде гарантирано само от ДБ, категоричен бе той. Затова ДБ се обръщали към избирателите си с призив да им дадат мандат да гарантират „дълбока демократична промяна в страната“.

В следващия парламент за ДБ е затворена вратата за преговори само с ГЕРБ и ДПС. Оттам нататък партньорствата ще са на база на единство на целите. На Кирил и на Асен гледаме като партньори и съмишленици, с надежда, че ще можем заедно да формираме такова демократично мнозинство, обясни Иванов. 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.