Дневниците на „Vera Su“ са пренаписани с указания на собственика и застрахователя, казва BG капитан

https://crimesbg.com/regionalni/dnevnicite-na-vera-su-sa-prenapisani-s-ukazaniya-na-sobstvenika-i-zastrahovatelya-kazva-bg-kapitan/46486 Crimesbg.com
Дневниците на „Vera Su“ са пренаписани с указания на собственика и застрахователя, казва BG капитан
 

 


 

Първото нещо, което трябваше да са направи след инцидента с кораба „Vera Su“, е представители на българската „Гранична полиция“ да се качат без всякакво забавяне на кораба. Да се вземат корабните документи, включително навигационния дневник, да се разпита екипажа и да се вземат проби за алкохол и наркотици. Това трябваше да стане незабавно. Сега вече е прекалено късно и по никакъв начин не може да се твърди, че екипажът е пил или е взимал упойващи вещества, обясни пред Bulgaria ON AIR кап. Богдан Богданов, председател на Българската морска камара.

18 дни след инцидента все още не са ясни причините плавателният съд да се отклони и да заседне в скалите край Камен бряг.

 

 

 

„Не само нашата администрация, а държавата закъсня прекалено много.“

Според кап. Богданов е закъснял и водолазният оглед, а докато се чака, на борда е възможно дневниците да са манипулирани.

„Аз за себе си съм убеден, че двата дневника са пренаписани съгласно указанията на корабособственика и застрахователя“, подчерта той.

Капитан Богданов е изготвил и анализ за проблемите на морското спасяване още през 2015 г. Оттогава до днес обаче никой не взима под внимание написаното. Сега обаче се налага България да търси помощ от чужбина, тъй като няма работещо звено за помощ при морски инциденти.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.