Днес разрешават третата доза, ще се прави с „Пфайзер“

https://crimesbg.com/regionalni/dnes-razreshavat-tretata-doza-shte-se-pravi-s-pfayzer/44979 Crimesbg.com
Днес разрешават третата доза, ще се прави с „Пфайзер“
 

 


 

Днес Министерството на здравеопазването ще разреши поставянето на трета доза ваксина за част от хората. Ще се поставя от ваксината на „Пфайзер“. Това обяви координаторката на експертния съвет по ваксинопрофилактика към МЗ проф. Мариана Мурджева.

Не е проблем трета доза от „Пфайзер“ да се поставя и при хора, имунизирани с всяка от останалите разрешени ваксини – „Астра Зенека“, „Модерна“ или „Янсен“, обясни тя.

 

 

 

Третата доза ще се препорачва на възрастни над 65 години, хора с подтиснат имунитет заради заболявания, онкоболните, трансплантираните, медици, персонал и клиенти на старческите домове, изброи проф. Мурджева пред Нова телевизия.

На всеки пациент, който месец след втората доза на ваксина няма изграден отговор, може да му се постави трета, добави професорката.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.