Еколози съдят BMW и Mercedes, искат забрана на бензина и дизела

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/ekolozi-sadyat-bmw-i-mercedes-iskat-zabrana-na-benzina-i-dizela/44787 Crimesbg.com
Еколози съдят BMW и Mercedes, искат забрана на бензина и дизела



Една от екологичните организации в Германия рязко се противопоставя на флагманите на германската автомобилна индустрия. Deutsche Umwelthilfe (DUH) иска на BMW и Mercedes да бъде законово забранено да произвеждат бензинови и дизелови автомобили. Асоциацията съди водещите производители на автомобили в регионалните съдилища в Мюнхен и Щутгарт. Със своя автопарк, който е особено вреден за въздуха, с многобройните джипове, BMW и Mercedes нарушават основното право на защита на климата, аргументират се „зелените“ активисти.

Mercedes обяви, че ще се защитава с всички законни средства, точно както BMW. И двете компании вече обявявиха, че планират да намалят емисиите в цялата си моделна гама и да ги доведат до нял в бъдеще.



Организацията Greenpeace изпрати подобно искане за съдебно разпореждане до Volkswagen в началото на септември.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.