Експерт: Няма спекулации на пазара електрическа енергия

https://crimesbg.com/po-sveta/ekspert-nyama-spekulacii-na-pazara-elektricheska-energiya/46001 Crimesbg.com
Експерт: Няма спекулации на пазара електрическа енергия
 

 


 

„Спекулации на пазара с електрическа енергия няма. Може да има бегли опити, но те не водят до нищо съществено“. Това каза пред бТВ Константин Константинов, изпълнителен директор на Българската независима енергийна борса.

В борсата имаше и проверка на ДАНС. Константинов уточни, че са предоставили на агенцията документи за всички сделки за определен период, а такава проверка не се извършва за първи път. Напомни, че при съмнения за спекулации на пазара сигнали се изпращат до Комисията за енергийно и водно регулиране. По думите му обикновено става въпрос за предлагане или търсене на много големи количества ток, за сключване на договор с предварителна договорка и търговия с вътрешна информация.

 

 

 

Относно свързването на пазара с борсите на други държави Константинов коментира, че пазарните обединения не променят търговския обмен и цените кой знае колко. Той е убеден, че няма да има промяна на цената на тока за небитовите потребители след обединението с Румъния, което ще стане на 27 октомври тази година.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.