Експерт: Политическа е вината за ситуацията с кораба „Вера Су“

https://crimesbg.com/regionalni/ekspert-politicheska-e-vinata-za-situaciyata-s-koraba-vera-su/46011 Crimesbg.com
Експерт: Политическа е вината за ситуацията с кораба „Вера Су“
 

 


 

Има политическа вина за ситуацията с катастрофата на кораба „Вера Су“, заяви по Нова телевизия Михаил Заимов. Преди промените съществуваше такава техника, сега 30 години се съсипва.

„Сега ще го отнесе шефът на „Морска администрация“ Живко Петров. А той не е виновен. Просто няма ресурс. Пише само докладни. Нулев ресурс“, заяви той.

 

 

 

„Пълна глупост е да се говори с Нидерландия. Защото един кораб от там пътува 10 дни. Един от водолазите, които работиха на „Курск“ живее с българка във Варна, ако не знаят“, допълни той. Заимов е участвал в един куп спасителни акции. Той дори разказа за нефтосъбирача „Нептун“ и спасителния кораб „Русалка“, които вече не същестуват.

Според него, ако азотните торове се изсипят в морето, ще унищожат всичко.

„Говорете за бъдещето. Искам заместник-министър морски човек. Който да знае какво е морско спасяване. Това трябва да стане. А ако се случи нефтен разлив? Ние нямаме нищо срещу това“, допълни той.

„Трябва да се изгради спасителен отряд. Камери, хеликоптери, всичко“, допълни той.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.