Зам.-министър: Има сигнали, че се разпродава имущество на Бюрото за защита

https://crimesbg.com/regionalni/zam-ministar-ima-signali-che-se-razprodava-imushtestvo-na-byuroto-za-zashtita/46248 Crimesbg.com
Зам.-министър: Има сигнали, че се разпродава имущество на Бюрото за защита
 

 


 

Има сигнали, че се разпродава имущество от материалната база на Бюрото за защита на свидетели. Това каза зам.-министърът на правосъдието Иван Дерменджиев пред БТВ по повод преминаването на Бюрото за защита на свидетели към Министерство на правосъдието.

„Министерство на правосъдието няма намерение на влияе или да намалява състава на Бюрото за защита на свидетелите. Няма напуснали към момента. Прокуратурата ни съдейства. Прехвърлянето на служителите стана без сътресения. При прехвърлянето на материалната база има сигнали, че се разпродава имущество. Ако това е така, е възможно да се застраши животът и здравето на лицата, които са под защита. Ако се прехвърлят бронирани автомобили например, както се говори, тези лица могат да бъдат застрашени. Материалната база все поще е под контрола на главния прокурор. Работим с много бързи темпове и искаме максимално бързо да получим информация за материалната база. Надявам се да се подхожда разумно към подобни спекулации като пробив в Бюрото. Няма такова нещо“, заяви той.

 

 

 

„Винаги съм се чудил дали това Прокуратурата да се грижи за тези лица гарантира обективността на процеса. Сигурността на лицата, които са под защита, е подсигурена и нашата цел е да я подобрим. Не са си тръгнали много хора от Бюрото и няма основание за това. ГД „Охрана“ досега е охранявала магистратите. Бюрото остава самостоятелна структура и неговото ръководство ще е отговорно за охраната на защитените лица.

Истинските задачи са да се охраняват защитени лица, а не то да се превръща в антураж на главния прокурор“, посочи Дерменджиев.

Той допълни, че се познава с Пламен Узунов и Николай Копринков като уточни, че се е запознал с тях наскоро при назначението си.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.