Започна осмата Международна научна конференция „Промените в глобалния свят и новите решения“

https://crimesbg.com/regionalni/zapochna-osmata-mezhdunarodna-nauchna-konferenciya-promenite-v-globalniya-svyat-i-novite-resheniya/46347 Crimesbg.com
Започна осмата Международна научна конференция „Промените в глобалния свят и новите решения“
 

 


 

Днес бе даден старт на двудневната Международна научна конференция „Промените в глобалния свят и новите решения“. В нея се включиха над 70 участници.

Форумът се организира от Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ и ще протече в хибридна форма – присъствено и онлайн през платформата ZOOM поради спазването на противоепидемичните мерки. Научната конференция събира специалисти от различни научни направления – история, дипломация, културология, международни отношения, европеистика, изкуства, хуманитарни науки, образование, археология, езикознание, политика и здравеопазване. Целта на събитието е обмяна на идеи, мнения и анализи относно предизвикателствата и проблемите в икономическото и културно развитие на обществото, които динамично променящият се глобален свят създава. 

 

 

 

На откриването на научната конференция присъстваха заместник-кметът Енчо Енчев и заместник областният управител Синан Хебибов. „Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ винаги е била иноватор в разработване на проекти, с които ние много се гордеем и винаги сме подкрепяли. Благодаря ви за всичко, което правите.“, обърна се към директора на библиотеката Енчо Енчев. 

Тази година конференцията се посвещава на 110-годишнината от рождението на литератора и интелектуалец Стефан Гечев.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.