Започна прехвърлянето на товара от заседналия кораб край Камен бряг

https://crimesbg.com/regionalni/zapochna-prehvarlyaneto-na-tovara-ot-zasednaliya-korab-kray-kamen-bryag/44984 Crimesbg.com
Започна прехвърлянето на товара от заседналия кораб край Камен бряг
 

 


 

Операцията по прехвърлянето на товара от заседналия край Камен бряг кораб трябва да започне тази сутрин, ако времето позволява, предава БНТ.

Плаващ кран ще прехвърли товара на кораба „Вера Су“, азотни торове, на друг плавателен съд. След това „Вера Су“ ще бъде провлачен до най-близкото пристанище.

 

 

 

 След огледа на морското дъно е определен път, по който кранът да стигне до плавателния съд и да започне акцията.

Товарът е в насипно състояние, което ще улесни неговото пренасяне, смятат експертите. Заседналият кораб трябва да бъде освободен поне от половината си товар, за да може да се отдели от скалите и да бъде изтеглен по-лесно.

Очаква се акцията да продължи най-малко 2-3 дни при благоприятни условия. Разходите по операцията ще бъдат поети от корабособственика и застрахователната компания.

Опасност от екологична катастрофа няма. Целостта на хамбарите и цистерните с гориво не е нарушена. Дори и да попадне в морската вода, азотният тор не е опасен.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.