Заради висока ваксинация Швеция отменя повечето ковид ограничения

https://crimesbg.com/po-sveta/zaradi-visoka-vaksinaciya-shveciya-otmenya-povecheto-kovid-ogranicheniya/46234 Crimesbg.com
Заради висока ваксинация Швеция отменя повечето ковид ограничения
 

 


 

Шведското правителство отмени повечето ограничения, въведени за ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Вече няма ограничение за това колко хора могат да ходят на футболни мачове и концерти. Отпада и таванът за гостите на сватби и рождени дни, предаде БТА.

 

 

 

Отменена бе и препоръката за дистанционна работа, но всеки със симптоми трябва да си остане вкъщи и да си направи изследване.

Здравните власти казаха, че това разхлабване на мерките е станало възможно, благодарение на напредъка с ваксинационната кампания. Над 83 процента от хората над 16-годишна възраст в Швеция са получили поне една доза, а над 76 процента са напълно ваксинирани.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.