За 250 000 лв. Асен Василев съди Тошко Йорданов

https://crimesbg.com/regionalni/za-250-000-lv-asen-vasilev-sadi-toshko-yordanov/45858 Crimesbg.com
За 250 000 лв. Асен Василев съди Тошко Йорданов
 

 


 

Бившият финансов министър Асен Василев съди бившия депутат от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов за 250 хил. лв., съобщи в. „Сега“.

Василев е завел частичен иск за 25 100 лв. за нанесени неимуществени вреди заради клеветнически според него твърдения, казани от трибуната на НС на 29 юли от Тошко Йорданов, който тогава бе председател на парламентарната група на ИТН. Ако Василев спечели това дело, ще може да заведе ново за остатъка до 250 хил. лв.

 

 

 

Тогава Йорданов обвини Василев, че е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това. Става въпрос за сайта „Лесно.ком“, в чиято дейност Василев имал участие и финансирал с личен заем, а по думите на Тошко Йорданов, по-късно откраднал интелектуална собственост. Василев отрече обвиненията и заяви, че по случая е спечелил всички дела. Той заяви още, че казусът се изкарва отново, след като ИТН три пъти го канили да стане министър, а той отказал. В петък бившият финансов министър съобщи, че е завел дело срещу Тошко Йорданов, а „мястото, където спорът ще бъде решен, е Софийски градски съд“.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.