Извадиха от международни води тялото на изчезналия рибар от Добрич

https://crimesbg.com/regionalni/izvadiha-ot-mezhdunarodni-vodi-tyaloto-na-izcheznaliya-ribar-ot-dobrich/46402 Crimesbg.com
Извадиха от международни води тялото на изчезналия рибар от Добрич
 

 


 

В морето край Бургас на 40 мили от брега – в международни води, откриха на 26 септември следобед тялото на изчезналия 48-годишен Светозар Стоянов от Добрич. Той беше в неизвестност от 20 септември, когато е влязъл в морето с риболовен каяк в залива „Болата” край Каварна.

Сигналът за изчезването му подава съпругата му, след като не може да се свърже часове наред с него. Беше организирано издирване с катери на „Гранична полиция”, с хеликоптер. В издирването се включиха и много доброволци.

 

 

 

„По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи причините за смъртта. Образувано е следствено дело, тъй като е намерен в международни води. То се води от следовател. Назначени са експертизи. Тялото е намерено на 26 септември, разпознаването е извършено на 29 септември” – каза говорителят на Окръжната прокуратура-Бургас, Христо Колев. „Делото е започнало, след като лицето е извадено на брега” – добави той. Мъжът е разпознат от негови близки, по специфични вещи, които е носил в себе си, тялото е във вид, че може да бъде разпознато – допълни Колев. Според запознати, става дума за часовник и ключове.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.