Индонезия се опитва да спаси местообитанието на гибоните на остров Ява

https://crimesbg.com/po-sveta/indoneziya-se-opitva-da-spasi-mestoobitanieto-na-gibonite-na-ostrov-yava/46532 Crimesbg.com
Индонезия се опитва да спаси местообитанието на гибоните на остров Ява
 

 


 

Индонезийските власти и изследователи се опитват да спасят малка част от гора на гъсто населения остров Ява, обитавана от застрашен местен вид гибони, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Климатичните промени и човешката дейност поставят в опасност местообитанието на сребристия гибон – примат, който е уникален за централната и западната част на Ява.

Местна природозащитна организация проследява популацията на около 400 гибона, които живеят в горски резерват, простиращ се на 73 километра на индонезийския остров. От 2012 г. насам изследователите забелязали увеличаване на броя на животните, но според тях „истинската заплаха сега е за целостта на гората“. Човешката дейност представлява сериозна опасност за местообитанието на гибоните.

 

 

 

Учените и правителството провеждат информационни кампании с местната общност всеки месец. Те са поставили табели, забраняващи лова и незаконната сеч в гората. Освен това се организират туристически обиколки из гората, като приходите отиват за инициативи в подкрепата на населението.

По този начин те се опитват да убедят жителите на индонезийския остров, че трябва да не вредят на околната среда.

Яванските гибони са включени в Червената книга на застрашените от изчезване видове на Международния съюз за опазване на природата. Според учените на острова има около 4000 екземпляра.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.