Информацията за кражбата от „Арсенал“ пратена от МВР без разрешение на прокуратурата

https://crimesbg.com/kriminalno/informaciyata-za-krazhbata-ot-arsenal-pratena-ot-mvr-bez-razreshenie-na-prokuraturata/46667 Crimesbg.com
Информацията за кражбата от „Арсенал“ пратена от МВР без разрешение на прокуратурата
 

 


 

Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за разпространена информация без разрешение на наблюдаващия прокурор, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Пловдив. Информацията, разпространена вчера от МВР, е за кражба на документи и конкретни изделия от оръжейната фирма „Арсенал“ в Казанлък и задържаните за това трима чужденци.

В съобщението на Апелативната прокуратура в Пловдив се казва:

На 7 октомври 2021 г. Окръжната прокуратура в Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 360 от НК – разгласяване на информация, представляваща следствена тайна по образувано вече досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

 

 

 

Разпространената информация би застрашила националната сигурност на страната, може да попречи на разследването и за реализирането на наказателна отговорност на виновните лица. Данните са изнесени без разрешение на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора по смисъла на чл.198, ал.1 от НПК – материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора.

В тази връзка ще бъдат разпитани служители на МВР, ДАНС и др. и ако се съберат достатъчно доказателства ще се предприемат съответните действия за търсене на наказателна отговорност от виновните лица.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.