Йордан Цонев: Няма доказателства за обвиненията срещу Пеевски

https://crimesbg.com/regionalni/yordan-conev-nyama-dokazatelstva-za-obvineniyata-sreshtu-peevski/44769 Crimesbg.com
Йордан Цонев: Няма доказателства за обвиненията срещу Пеевски



Кирил Петков ми отговори, че няма данни Делян Пеевски да има кредити към Българската банка за развитие. Това каза пред Нова тв Йордан Цонев от ДПС.

„Петков започна работата си като служебен министър с внушението, че имало големи кредити, които бил взел Пеевски. На въпросите, които аз зададох към Кирил Петков и колегите в залата, писмените отговори бяха, че няма такива данни“, каза зам.-председателят на движението и посочи, че ако бившият служебен икономически министър има съмнения, то трябва да ги държи за себе си.



„Голямата беда ни е това – лъжите. Първо, лъжите за Пеевски. Писменият отговор, който аз получих, е, че няма данни Пеевски да е получил кредити“, изтъкна бивщият депутат.

„ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението в корупция е обвинение в престъпление. Всеки има право да се защити в съда. Всяко обвинение се доказва в съда. Ние не получихме доказателства за обвиненията срещу Пеевски. Ние от ДПС твърдим, че Пеевски не е нарушил законите. Ние твърдим, че вече имаме преки и косвени доказателства, че тези обвинения са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев от неговия кръг и от него в отговор на разкритията, които той правеше за тях с трите медии, които имаше, и ще го докажем. Това, което го казвам във вашето студио, Илхан Кючук го каза в Европейския парламент със същите думи“, заяви Цонев.

И обясни, че преди да излязат санкциите по закона „Магнитски“, в „Капитал“ излязло интервю с лобист, който говорел за тях.

„В процеса на подаване на клевети през държавни канали са се включили едни други хора“, посочи още Цонев. И добави, че си има начини за доказване на вина. Питали всички институции в България и ЕС – никъде нямало данни за престъпления.

„От 2001 година досега са извършени 17 проверки срещу Пеевски и няма никакви данни за корупция. Всички те са завършени. Санкциите се обжалват пред американското министерство и съда. Там в САЩ трябва да се представят доказателства и защитата ще трябва да се справи с това. Когато видим дали това не е скалъпено, както твърдим, а има някакви доказателства, тогава нещата стават други. Дотогава ние твърдим това и стоим зад Пеевски“, подчерта още той.

„Онзи ден Петков и Василев си представят партията и Василев казва, че Пеевски е източил държавата и е нарушил множество закони, но никой журналист не го попита кои закони“, възмути се Цонев.

Той допълни, че дискусията в европарламента за санкциите по закона „Магнитски“ е приключила с мнението на повечето участници, че прилагането на американското право на територията на ЕС е нарушение на европейското право. А Асен Василев и шефът на БНБ го направили с черните списъци.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.