Калоян Методиев: Опасно е президентските избори да захлупят парламентарните

https://crimesbg.com/regionalni/kaloyan-metodiev-opasno-e-prezidentskite-izbori-da-zahlupyat-parlamentarnite/46592 Crimesbg.com
Калоян Методиев: Опасно е президентските избори да захлупят парламентарните
 

 


 

И Пеевски, и Николай Младенов в момента са извън политическата актуална ситуация и едва ли огласяването на имената им с офшорки от „Пандора пейпърс“ ще окаже влияние върху предизборната кампания у нас. Младенов не е в активната политика, отдавна се отдели от нея, излизането на името му е по-скоро любопитно, но не виждам как ще се отрази. Това коментира политологът Калоян Методиев пред Би Ти Ви. Според него влияние може да окаже огласяването на имената на икономически субекти, които са свързани с някои партии, но по-скоро едва ли ефектът ще е толкова значим, както е бил при „Панама пейпърс“.

„Нещата се докараха до такова положение, че партийната система е доста разбита и опасността е кампанията за парламентарните избори да не бъде захлупена от президентската кампания, която е по-ефектна заради мажоритарния вот за определени кандидати.“ Да, президентът е активната фигура в момента, намираме се в ситуация на перманентни избори, партиите са в криза, назначава се втори служебен кабинет, но той е провален. Това е първият служебен кабинет, който е прокризисен, изкарва хората на улицата, неслучайно този потъващ кораб се превърна в символ на това управление“, коментира Калоян Методиев. Включително и със създаването на новата партия („Продължаваме промяната“ – б.р.), а тези двама господа всеки ден са свързани с някакви скандални проблеми. Според Методиев е възможно проектът им да не е толкова успешен и го определи като краткосрочен.

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.