Каримански: Питайте за срещите на Кристалина Георгиева в президентството и БНБ

https://crimesbg.com/po-sveta/karimanski-pitayte-za-sreshtite-na-kristalina-georgieva-v-prezidentstvoto-i-bnb/45416 Crimesbg.com
Каримански: Питайте за срещите на Кристалина Георгиева в президентството и БНБ
 

 


 

В бюджета има пари за подпомагане на бизнеса, каза икономистът от ИТН

 

 

 

 

Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката. Нека журналистите да попитат.

Това заяви икономистът от „Има такъв народ“ и председател на Бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание Любомир Каримански в предаването „Тази неделя“.

„Нямам конкретна информация с кого се е срещала, може би целта е била да се обсъди политическата ситуация в България, икономическото състояние на страната и евентуално кадровата обезпеченост на много от различните публични и регулаторни постове в страната. Може би достатъчно добрите й познанства може да повлияят на тази обезпеченост“, допълни той.

Той предположи, че Георгиева е имала срещи и с отделни парламентарни групи.

Икономистът каза, че не вижда защо тя да не може да оглави БНБ, стига да е в течение с процесите в страната, но и при едно условие.

„Много е важно да има почтеност на всяко ниво, дори и гуверньора на БНБ трябва да отговаря на думата почтеност. Трябва да си зададем въпроса дали я има при нейното управление и скандала, който в момента има в Световната банка“, заяви политикът.

Любомир Каримански коментира и въпроса с нарастващата инфлация и рекордните цени на тока у нас, като обясни, че в момента държавният бюджет изостава в своята разходна част, но в него има пари за подпомагане на бизнеса.

„Има възможност и резерви, специално за енергетиката благодарение на т.нар. повишени проценти на дивиденти в енергетиката, за да могат да се компенсират и субсидират малкият и средният бизнес, които имат нужда от това“, разясни икономистът.

Според Каримански новината, че Асен Василев е завел съдебен иск срещу зам.- председателя на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заради твърденията му от парламентарната трибуна за кражба на интелектуална собственост, няма да се отрази на работата между ИТН и „Продължаваме промяната“ в евентуалния бъдещ парламент.

„Това са частноправни отношения и смятам, че нямат никакво отражение върху това как ние водим политиката си. Можем да работим заедно, с Асен Василев работейки бюджета имахме почти пълен синхрон“, изрази надеждите си той.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.