Кирил Петков: Браво за смелостта, ми каза Радев за ББР, той е нашият президент (Обновена)

https://crimesbg.com/regionalni/kiril-petkov-bravo-za-smelostta-mi-kaza-radev-za-bbr-toy-e-nashiyat-prezident-obnovena/45722 Crimesbg.com
Кирил Петков: Браво за смелостта, ми каза Радев за ББР, той е нашият президент (Обновена)
 

 


 

„Румен Радев е нашият президент за тези избори. Най-големият ни аргумент е, че той ни даде свободата за 4 месеца да правим нещата, които вярвахме, че бяха правилни и нито веднъж не ни вдигна телефона, за да каже: „Не го правете това“ или „Този човек трябва да се наеме“. Мисля, че Асен Василев бе единственият финансов министър в последно време, който сам избра кой да бъде новият шеф на НАП. Затова и постигнахме тези резултати за 4 месеца. Никога никой не се обади да ни каже – „по-бавно, там има скрити интереси. Когато атакувах ББР, като видях, че толкова милиарди бяха източени, единственото, което получих от него е „Браво за смелостта“ – това беше обаждането му“. 

Това каза бившият служебен икономически министър и лидер на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви. И допълни, че Радев ги е попитал дали всичко е наред с фирмите на шефа на НАП Спецов. „Първо отговорихме, че вярваме, че този човек е почтен. И когато Асен Василев внесе всичките документи в прокуратурата, която, както можете да си представите не е най-приятелски настроена в този момент, това бе повече от достатъчно за него, за да разбере, че явно атаката срещу г-н Спецов е само с една причина – той направи проверки на места, които никой не беше проверявал. И сега ще видите след 2-3 седмици атаката пак ще дойде, защото ревизиите започват да излизат. Когато хора ще трябва да плащат неплатените си данъци, и то за милиони, ще чуете пак за неговото минало и всякакви други клевети“, каза Петков.

 

 

 

„Надявам се Конституционният съд да реши и на 21 април, когато направих своето волеизявление, когато предадох всичките си документи, включително и паспорт към канадските власти, че това е датата, на която аз като българин съм само с едно гражданство. Дано с моя казус се решат случаите на всички българи с двойно гражданство, които са решили да се откажат от всички привилегии, които то носи – пенсия в Канада, както е в моя случай примерно“ каза още той.

Петков коментира, че срещат проблем с изискването за двойно гражданство при набирането на кандидати за листите си, защото срещат много млади и образовани хора, които заслужават да бъдат издигнати за депутати, но не отговарят на нормативната уредба.

По думите му водачите на листите вече са ясни, като той познава всеки един от тях и е уверен в тяхната почтеност.

Петков потвърди, че е готов да работи с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние Идваме“ в 47-ото Народно събрание. Относно ГЕРБ и ДПС, той каза: „Даваме им такъв критерий, който според мен е леко невъзможен, но ако те го направят – браво! Това с „Извинявай“ няма да стане“, посочи той и допълни, че те трябва да покажат желание за смяна на главния прокурор и реформа в съдебната реформа, така че потенциалните виновници да се изправят пред Темида.

А за ДПС – да се разграничат от Делян Пеевски и да признаят за законовите му нарушения.

Относно споровете за образованието му, Петков обясни, че е придобил бакалавърска степен в Университета на Британска Колумбия, където е завършил „Финанси“. След това е работил 4 г. и от 2005 г. до 2007 г. е учил в „Харвард Бизнес Скул“, което е бизнес училището на престижния университет. По думите му това е пълната програма за магистърска степен.

Той обясни, че представители на „Продължаваме промяната“ са част от Инициативния кабинет, който ще издигне Румен Радев за втори президентски мандат.

„Той ни даде свободата за четири месеца да правим нещата, които вярвахме, че са правилни. Нито един път не ни вдигна телефона, за да каже: „Не го правете това.“. Асен Василев е единственият финансов министър, който сам избра кой да бъде шефът на НАП. Това не се беше случвало“, обясни Петков.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.