Китайската сонда Чанъ-4 с 1000 работни дни на далечната страна на Луната

https://crimesbg.com/po-sveta/kitayskata-sonda-chana-4-s-1000-rabotni-dni-na-dalechnata-strana-na-lunata/46410 Crimesbg.com
Китайската сонда Чанъ-4 с 1000 работни дни на далечната страна на Луната
 

 


 

Спускаемият апарат и луноходът на сондата Чанъ-4 са работили в продължение на 1000 земни дни от далечната страна на Луната, заявиха от китайския Център за проучване на Луната и Космоса, цитирани от радио „Китай“.

Спускаемият апарат и луноходът Юту-2 са в добро състояние. Полезният товар на борда също функционира нормално и научните изследвания на далечната страна на Луната продължават.

 

 

 

До сряда луноходът е изминал 839,37 м по лунната повърхност и е събрал 3 632,01 гигабайта данни.

В момента спускаемият апарат и луноходът са в режим на покой, заради липсата на слънчева светлина през 34-та им лунна нощ.

Сондата Чанъ-4 бе изстреляна на 8 декември 2018 г. и на 3 януари 2019 г. направи първото в историята меко кацане на далечната страна на Луната.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.