Китайският сектор за софтуер и информационни технологии с ръст от 20,8% за първите осем месеца

https://crimesbg.com/regionalni/kitayskiyat-sektor-za-softuer-i-informacionni-tehnologii-s-rast-ot-208-za-parvite-osem-meseca/45483 Crimesbg.com
Китайският сектор за софтуер и информационни технологии с ръст от 20,8% за първите осем месеца
 

 


 

Китайският сектор за софтуер и информационни технологии е нараствал устойчиво през първите осем месеца, като приходите му са достигнали 5,97 трилиона юана (924 милиарда долара) или ръст от 20,8 процента на годишна база, сочат данни на Министерството на промишлеността и информационните технологии, предава Радио „Китай“.

Услугите, свързани с информационни технологии, са регистрирали най-бърз растеж и приходите от тях са се увеличили с 23,9 процента на годишна база, а тези от промишлен софтуер са нараснали със 17 процента.

 

 

 

Компаниите в сектора отчитат по-бавно разширяване на комбинираната оперативна печалба от януари до август, нараствайки с 9,3 процента на годишна база до 666,6 милиарда юана, като това обаче представлява спад от 3 процентни пункта в сравнение с първите седем месеца на 2021 г.

През първите осем месеца износът на китайски софтуер е достигнал 33,2 милиарда долара, което е увеличение с 10,9 процента на годишна база, показват още данните на министерствот

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.