Китай представи своя план за глобалното управление

https://crimesbg.com/po-sveta/kitay-predstavi-svoya-plan-za-globalnoto-upravlenie/44871 Crimesbg.com
Китай представи своя план за глобалното управление
 

 


 

„Светът отново е на кръстопът. Вярвам, че тенденцията за мирно развитие на човечеството е неудържима“, посочи китайският председател Си Дзинпин в речта си чрез видео връзка на общите дебати на 76-ото Общо събрание на ООН на 21 септември, като представи редица предложения и мерки по въпроси като глобалната борба с пандемията, икономическо възстановяване, развитието на международните отношения и подобряването на глобалното управление. Експерти от различни страни вярват, че речта на Си Дзинпин вдъхва увереност и сила за развитието на света и демонстрира смелостта и отговорността на Китай като голяма държава, съобщава Радио Китай.

„За бъдещето и съдбата на човечеството, трябва да победим епидемията, да съживим икономиката и да насърчим по-силното, по-зелено и по-здраво глобално развитие, да укрепим солидарността и да практикуваме концепцията за международни отношения на взаимно уважение и сътрудничество, да подобрим глобалното управление и да практикуваме истински мултилатерализъм“. Тези предложения на китайския лидер отговарят на най-важните и неотложни въпроси, пред които е изправен светът днес и отразява общите нужди и очаквания на международната общност, особено на развиващите се страни, както и представят китайския план за глобално управление.

 

 

 

Изказването на Си Дзинпин за международните отношения и мултилатерализма като „демокрацията не е патент на никоя държава, а право на народите от всички страни“, „външната военна намеса и т. нар. демократична трансформация са изключително вредни“, „опитите за създаване на малък кръг и за играта с нулев резултат трябва да бъдат отхвърлени“ … е насочено пряко към хаоса в международния ред, и е от полза за изграждане на нов тип международни отношения базирани на взаимното уважение, справедливостта и взаимноизгодното сътрудничество и за защита на международната система с център на ООН и световния ред базиран на международното право.

Новите предложения и мерки, обявени от Си Дзинпин на общите дебати на Общото събрание на ООН, доказват, че Китай винаги е категоричен защитник на световния мир и развитие и доставчик на обществени продукти на света и ще предостави повече възможности за развитието на света в бъдеще.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.