Китай ще изстреля сателит за проучване на Слънцето

https://crimesbg.com/regionalni/kitay-shte-izstrelya-satelit-za-prouchvane-na-slanceto/45934 Crimesbg.com
Китай ще изстреля сателит за проучване на Слънцето
 

 


 

Днес в Джухай, Гуандун, бе открито 13-ото издание на Китайското международно авиационно и космическо изложение, на което бе представен експериментален сателит за проучване на Слънцето, който е планиран за изстрелване тази година. Това е първият подобен сателит на страната, а изстрелването му ще сложи старт на китайските проучвания на слънчевата система, съобщи Радио Китай.

Слънцето е единствената звезда във Вселената, която може да се наблюдава с висока пространствена разделителна способност. Чрез проучванията хората ще могат да научат повече за произхода и еволюцията на небесните магнитни полета, ускорението и разпространението на високоенергийните частици и други важни физически процеси, което е от голямо значение за изследването на астрофизичните изследвания.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.