Китай ще се справи най-ефективно с намаляването на въглеродните емисии

https://crimesbg.com/po-sveta/kitay-shte-se-spravi-nay-efektivno-s-namalyavaneto-na-vaglerodnite-emisii/44819 Crimesbg.com
Китай ще се справи най-ефективно с намаляването на въглеродните емисии
 

 


 

Със своите две цели за въглеродните емисии Китай вероятно ще се справи най-ефективно в света с намаляването им, заяви вчера Сие Джънхуа, специалният представител на Китай по изменението на климата, цитиран от Радио Китай.

На 22 септември Китай отбеляза една година от предложението на страната за постигането на въглероден неутралитет до 2060 г. По този повод в Генералната асамблея на ООН бе организиран специален международен научен семинар.

 

 

 

Ролята на Китай в борбата с изменението на климата е от решаващо значение. На 22 септември 2020 г. страната заяви пред Генералната асамблея на ООН, че ще се стреми да постигне въглероден неутралитет преди 2060 г., след което започна мащабна икономическа и социална трансформация, се казва в съвместен изследователски доклад на Китайския народен университет и „China International Publishing Group“, представен по време на семинара.

Според Сие Джънхуа за кратко време Китай е показал, че правителството на всички нива и обществеността придават голямо значение на реализирането на целите за въглеродните емисии и са загрижени за оцеляването и устойчивото развитие на човечеството.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.