Книга с мъдростта на Руми, детектив разплита находка в Рилския манастир

https://crimesbg.com/regionalni/kniga-s-madrostta-na-rumi-detektiv-razplita-nahodka-v-rilskiya-manastir/44878 Crimesbg.com
Книга с мъдростта на Руми, детектив разплита находка в Рилския манастир
 

 


 

Новите предложения на ИК „Хермес“

“Книгата с мъдростта на Руми” (ИК “Хермес”) – цитатите и притчите, събрани в тази книга, съдържат дълбоки проникновения за същността на божественото и на човешката природа. Мъдрите послания вдъхват сила и ободряват духа, а чувството за хумор стопля сърцето и разсейва мрачните мисли, което превръща този сборник в чудесен източник на вдъхновение в ежедневието.

 

 

 

 

 

Детектив разплита

загадка около

мистериозна находка

в Рилския манастир

След “Хлапета” и “Неотминало”, “Дъждът оставя следи” е третият роман на Александър Чобанов (ИК “Хермес”).

Той е познат на публиката като сценарист и автор на някои от най-разпознаваемите български сериали – “Под прикритие”, “Дяволското гърло”, “Отдел Издирване”, “Съни Бийч” и други.

“Дъждът оставя следи” е криминален роман, който проследява разследването около една мистериозна находка в тайно скривалище в Рилския манастир. Намерени са човешки кости, които крият дълбоко пазени тайни. Открива ги йеромонах Климент, насочен от анонимно писмо. Разплитането на случая води двамата главни герои – инспектор Ангел Обретенов и бившия полицай Борислав Андреев, към убийства от миналото, които ще променят живота и на двамата.

Александър Чобанов: Мястото на действието е пряко свързано с историческите събития, които засягам в романа. Важно е да се каже, че романът е базиран на реални случки, но претворени в художествено произведение. Колкото до идеята, мога да кажа, че тя е съвкупност от няколко важни компонента, които събират в едно писателските ми търсения през последните години с теми, които силно ме вълнуват, и това беше определящо.

В този роман ключов момент беше създаването на единия от главните герои – бившия полицай Борислав Андреев, с прякор Фишер.

Един от най-важните елементи на криминалния роман е образът на детектива. Той трябва, от една страна, да е надарен с почти нечовешки качества и талант, от друга – все пак трябва читателят да повярва, че такъв човек може да съществува. Мисля, че успях да създам образ на български литературен детектив, адекватен на времето, в което живеем.

Класация на ИК  „Хермес“

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.