Конфликт на интереси изяде главата на столична кметица

https://crimesbg.com/novini/konflikt-na-interesi-izyade-glavata-na-stolichna-kmetica-2/46774 Crimesbg.com
Конфликт на интереси изяде главата на столична кметица
 

 

Конфликт на интереси е на път да изяде главата на столичната кметица на район Красно село Росина Станиславова.

Районът, който отдавна иска нейната оставка, утре излиза на бунт с основно искане: Оставка.

Организацията е на Фейсбук групата „Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето“, в която членуват близо 8 000 жители на един от най-големите софийски райони.

Те ще съберат от 16 часа, пред сградата на общината, а на срещата са поканени и нейните доскорошни покровители Христо Иванов, Атанас Атанасов и Иво Мирчев.

Росина Станиславова бе избрана преди две години с подкрепата на ДБ. В последствие, след две решения за конфликт на интереси от КПКОНПИ, партията се отказа от нея и дори върна парите, които тя е получила като хонорар по европейски проект.

В момента решенията на КПКОНПИ се обжалват от Станиславова в столичния административен съд.

Само преди дни обаче комисията на Цацаров погна отново Станиславова този път с обвинения за фиктивни назначения и неправомерно разходване на публични средства с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Освен финансовите грехове, кварталът обвинява Станиславова в некомпетентност.

„Кварталът е оставен на самоуправление. Състоянието на зелените площи е ужасяващо. Инфраструктурата се руши с всеки ден и не се поддържа. Няма ред в паркирането и кварталът е задръстен от коли. Липсват детски градини, а общината не си мърда пръста за изграждането на нови такива. Уличното осветление масово не работи и е предпоставка за увеличена престъпност“, твърдят жителите на квартала.

Те вече са инициирали и създаването на инициативен комитет, който в следващите дни ще събира подписи за премахването на кметицата.

В работата на Росина Станиславова липсва  каквато и да е било публично достъпна отчетност относно разходването на публичния финансов ресурс, който се генерира от нашите пари като данъкоплатци от страна на районната община, твърдят още нейните съкварталци.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.