Косовският премиер свиква спешно Съвета за национална сигурност тази вечер

https://crimesbg.com/po-sveta/kosovskiyat-premier-svikva-speshno-saveta-za-nacionalna-sigurnost-tazi-vecher/45357 Crimesbg.com
Косовският премиер свиква спешно Съвета за национална сигурност тази вечер
 

 


 

Вътрешният министър на Сърбия Вулин: За война е достатъчен един будала

Премиерът на Косово Албин Курти свиква спешно заседание на Съвета за национална сигурност заради проблемите в Северно Косово, които продължават шести ден.

 

 

 

Косово въведе реципрочна мярка за въвеждане на временни номера на леките коли, които са със сръбска регистрация.
 

Днес три сръбски военни хеликоптера кръжаха над границата с Косово, след това бе съобщено, че сръбски танкове са се отправили към границата.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин обясни в телевизионно интервю, че хеликоптерите имат право да летят където и да е на територията на Сърбия.

„За мир са нужни поне двама, а за война е достатъчен един будала, и се плаша, че този будала го имаме от другата страна. Седи в Прищина и отговаря на името Курти“, допълни Вулин.

„Хората, които управляват Прищина са големи кукувици и от тях можете да очаквате всичко. Сърбия знае какво иска и още по-ясно – какво не иска“, обясни вътрешният министър.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.