Красимир Каракачанов: Кой умник измисли цирка с жената на загиналия пилот и генералите?

https://crimesbg.com/regionalni/krasimir-karakachanov-koy-umnik-izmisli-cirka-s-zhenata-na-zaginaliya-pilot-i-generalite/45328 Crimesbg.com
Красимир Каракачанов: Кой умник измисли цирка с жената на загиналия пилот и генералите?
 

 


 

„Чудя се кой умник измисли този цирк вчера със срещата на военните с жената на загиналия пилот Валентин Терзиев и тя да се предава директно? Най-вероятно е политическият кабинет на министъра. Да изтипосаш генерали и да ги подложиш на подобно унижение! А жената е в правото си да търси справедливост“, коментира бившият военен министър Красимир Каракачанов случая със загиналия ни военен пилот, пред БНТ в предаването „Говори сега“.

Каракачанов е категоричен, че за смъртта на пилота няма виновни и никой не трябва да си подава оставката. Смята, че наистина причината е загубата на пространствена ориентация. „Нямам причини да харесвам служебното правителство, но няма нужда се подават оставки. Случват се такива неща, а ние все искаме да има някой обесен, разпран, оплют. Това е военна професия, не е балет“, допълни ексминистърът. 

 

 

 

Той коментира и смъртта на тримата наши бивши военни пилоти в Кот Д ивоар, като обясни, че много български пилоти работят като обучаващи в Африкански държави. Не вярва нашите пилоти да са участвали в бойни действия, а по-скоро са изпълнявали транспортна или разузнавателна мисия, наети от частна фирма да обучават местните пилоти. 

Даде пример и с много българи, които още от началото на 90-те години служат в чуждестранни военни легиони, вид частни армии като Френския легион.

 

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.