Кристин Лагард: Еврозоната се възстановява бързо

https://crimesbg.com/po-sveta/kristin-lagard-evrozonata-se-vazstanovyava-barzo/46170 Crimesbg.com
Кристин Лагард: Еврозоната се възстановява бързо
 

 


 

В момента еврозоната се намира в „бързо възстановяване“, заяви председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард, коментирайки нивото на растеж като „необичайно“.

Тя беше доста оптимистично настроена за състоянието на икономиката в Европа, прогнозирайки, че тя ще се върне на нивата си от преди пандемията до края на 2021 г. Освен това шефът на ЕЦБ прогнозира, че икономическите тенденции през 2022 г. също ще продължат да се подобряват със същото темпо, както преди COVID кризата, предаде БНР.

 

 

 

Кристин Лагард коментира и някои от потенциалните несигурности по пътя на икономическото възстановяването, визирайки затрудненията в предлагането и веригите за доставки, продължаващото повишаване на цените на енергията и потенциалната поява на нов вариант на коронавируса.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.