Лидерът на МИР: Кирил Петков умишлено е подвел президента Радев

https://crimesbg.com/regionalni/liderat-na-mir-kiril-petkov-umishleno-e-podvel-prezidenta-radev/45422 Crimesbg.com
Лидерът на МИР: Кирил Петков умишлено е подвел президента Радев
 

 


 

Истинската промяна в България ще дойде, когато българите започнем да избираме заради съдържанието, а не заради лъскавата опаковка. Това каза лидерът на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев в предаването „Беновска пита“ по Радио К2.

Славчев, който бе свързан с БСП, а бе и общински съветник от „Движение 21“ на Татяна Дончева, отрече да е имало нагласа неговата партия да стане мандатоносител на „Продължаваме промяната“, въпреки че миналия месец не потвърждаваше, но и не отричаше това.

 

 

 

„Бившите служебни министри използваха четири месеца държавния ресурс, за да добият популярност. Когато говорят за почтеност, те трябва да отговорят на няколко въпроса. На първо място Кирил Петков трябва да отговори дали е подвел президента Румен Радев, подписвайки декларация, че е единствено и само български гражданин преди издаването на указа за назначаването му за служебен министър. Защото какво излиза – че Кирил Петков говори за морал и почтеност, но всъщност е нарушил законите и Конституцията на България и умишлено е подвел президента на България, само и само, за да бъде назначен за служебен министър“.

На въпрос на Беновска, че в публичното пространство се е появила информация, че Кирил Петков и Асен Василев са търсели и контакт с партия МИР, Симеон Славчев отговори, че никога и по никакъв повод не е разговарял с тях.

„Това, което се завъртя в публичното пространство, е интрига. МИР е

партия на моралните, честните и почтените български граждани, тя не дава

регистрация, това, което Асен Василев и Кирил Петков поискаха и то

публично. С това свое изявление двамата показват, че на практика

погазват законите в България, в това число и закона за политическите

партии и че са готови на всичко, само и само да бъдат във властта. В

закона за политическите партии ясно са описани стъпките, които всеки

български гражданин, който иска да се занимава с политика, трябва да

извърви. За съжаление Василев и Петков придобиха популярност на гърба на служебното правителство и на гърба на президента Радев и видяха, че дори погазвайки законите и морала могат да яхнат поредната вълна и да я

използват за своите лични политически цели и амбиции“, заяви още Симеон Славчев.

„МИР беше първата партия, която подкрепи президента Радев, когато той публично заяви, че ще се кандидатира за втори мандат, но не е редно която и да било политическа партия да се свързва в президента, защото той е надпартиен. Виждаме, че бившите министри Петков и Василев се опитват да използват имиджа на президента, но това не е морален и почтен начин за влизане в политиката“, беше категоричен Симеон Славчев.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.