Малкото столично дерби донесе големи глоби

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/malkoto-stolichno-derbi-donese-golemi-globi/45951 Crimesbg.com
Малкото столично дерби донесе големи глоби
 

 


 

 

 

 

 

Макар и не много на брой, феновете на “Локо” (Сф) и “Славия” осигуриха на отборите си обширно медийно отразяване и солени глоби, които ръководствата им трябва да платят.

Малкото столично дерби донесе големите санкции заради инцидент в средата на първото полувреме.

От агитките на “железничарите” и “белите”, съответно разположени в сектор “А” и сектор “Г”, започнаха да летят обидни реплики и закани. Тъй като привържениците на “Славия” бяха ограничени от ограда, тези на “Локо” напреднаха към тях. И от двете страни имаше явно намерение за сбиване.

За стюардите бе трудно да се справят с положението и затова се наложи намесата на полицаи, които отговаряха за реда извън стадиона. Така данданията завърши с няколко удара с пръчки на знамена и нелепи опити за юмруци над оградата.

Като утеха затова, че до сериозен физически сблъсък не се стигна, от двете агитки запалиха “пленени” вражески шалчета.

Заради въпросните сценки ръководството на домакина на дербито “Локо” ще трябва да внесе по сметка на БФС 6300 лв., които на фона на скромния бюджет на клуба съвсем не са малко. Парите можеха да отидат за месечните заплати поне на трима футболисти.

Ограничените от оградата привърженици на “Славия” гарантираха на “бялото” ръководство излишен разход от 3000 лв.

“Охраната и полицията се справиха. Феновете ни са темпераментни, съжалявам за тези им действия. Съжалявам и че не можем да играем на нашия стадион. Привържениците трябва да разберат, че глобите и наказанията не помагат на клуба”, заяви след мача собственикът на “Локо” Иван Василев.

“Нито БФС, нито президентите на клубове могат да решат тези неща. Не играе ли тоягата, няма да се оправим”, бе коментарът на “белия” бос Венцеслав Стефанов.

С човек повече след изгонването на слависта Георги Вълчев в 39-ата мин “Локо” спечели дербито с 1:0. Точен бе бразилецът Октавио. С успеха “железничарите” натрупаха 12 т. и са 7-и в класирането. С 18 т. “Славия” е на 3-о място.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.