Мая Манолова поиска оставките на КЕВР

https://crimesbg.com/regionalni/maya-manolova-poiska-ostavkite-na-kevr/45049 Crimesbg.com
Мая Манолова поиска оставките на КЕВР
 

 


 

„Притеснени сме от липсата на политическа воля от институциите относно това да се справят с драстичния скок с цените на тока“, заяви Мая Манолова, която даде брифинг във връзка с цените на тока и работата на КЕВР.

„По време на 13-те проведени заседания направихме преглед и анализирахме с Комисията по ревизията мръсните сделки в енергетиката. Настояваме министърът на енергетиката да освободи ръководствата на енергийните дружества и на енергийната борса, а КЕВР да си подадат оставките и до сформирането на следващия парламент да работят в оставка. Смятаме, че влизането на ДАНС и БОП-а в КЕВР е закъсняло, без категорични действия няма да има решения на проблема. Ако трябва да има и арести, да стигнат до край“, каза Манолова, цитирана от „Дарик нюз“.

 

 

 

Според нея малките фирми ще фалират, а безработицата расте, тъй като се очаква „ценово цунами“. Според нея ако цените на парното се вдигнат, това ще бъде поето от правителството и разходите ще излязат по 10 млн. лв. на месец.

Тя коментира и предстоящите разговори с формацията на Кирил Петков и Асен Василев. По думите й се водят разговори за подписване на споразумение за бъдещо управленско мнозинство между „Продължаваме промяната“, ИБГНИ и ДБ.

„Ако има коалиция ще настояваме гражданите да получат подкрепа от държавата. Хората имат нужда от финансова подкрепа от държавата“, заяви още тя.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.