Международен цирков фестивал стартира в Северен Китай

https://crimesbg.com/regionalni/mezhdunaroden-cirkov-festival-startira-v-severen-kitay/46153 Crimesbg.com
Международен цирков фестивал стартира в Северен Китай
 

 


 

18-ият Международен цирков фестивал „Уцяо“ вдигна завеси във вторник в китайския град Шъдзяджуан, административен център на провинция Хъбей, привличайки изпълнители от 17 държави и региона, предава Радио Китай. 

Мероприятието ще включва три онлайн акробатични спектакли, представящи изпълнения от китайски и чуждестранни акробати, съобщи местното бюро по култура и туризъм.

 

 

 

17 прочути фигури от сферата на цирка и акробатиката ще сформират журито, което ще оцени 35-те представления и обяви 3 първи места, 5 втори и 7 трети.

 
Снимка: Радио Китай

 

Снимка: Радио Китай

Основан през 1987 г. фестивалът се провежда на всеки две години и се счита за един от най-старите арт и културни фестивали в Китай, с най-широко влияние в сферата на акробатиката.

 
Снимка: Радио Китай

 

Снимка: Радио Китай

„Уцяо“ е в топ три на цирковите фестивали по света, заедно с Международния цирков фестивал в Монте-Карло и Световния цирков фестивал в Париж.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.