Международни аспекти на данъчно-наказателното право обсъждат прокурори и следователи

https://crimesbg.com/regionalni/mezhdunarodni-aspekti-na-danachno-nakazatelnoto-pravo-obsazhdat-prokurori-i-sledovateli/46308 Crimesbg.com
Международни аспекти на данъчно-наказателното право обсъждат прокурори и следователи
 

 


 

Международни аспекти на данъчно-наказателното право обсъждат прокурори, следователи, служители на МВР и Държавна агенция „Национална сигурност“ на българо-баварски семинар в курортния комплекс „Албена“. Форумът е организиран от фондация „Ханс Зайдел“, предаде БТА.

Главният прокурор Иван Гешев изтъкна при откриването на срещата, че с развиването на традиционно добрите отношения и контактите между правоохранителните органи в България и Германия ще се решават казуси от взаимен интерес. Заедно с това ще направим и процедурите по-бързи в интерес на борбата с престъпността в Европейския съюз, заяви Гешев.

 

 

 

Ще продължим разговорите по теми като трафика на хора и тероризма, но изключително важно е разширяването на знанията и обмяната на опит в материалното и процесуалното право, каза регионалният директор на фондация „Ханс Зайдел“ за Югоизточна Европа д-р Клаус Физингер. Според заместник-главния прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов сега, когато политиците в България са разделени, правоохранителните органи трябва да останат единни и боеспособни, за да работят в интерес на обществото.

Темата за правовата държава е централна за Европейския съюз. Правовата държава функционира само тогава, когато има доверие в правосъдната система, каза на форума заместник-посланикът на Германия в София Щефан Рьокен. По думите му не трябва да има селективно правосъдие, а право за всеки гражданин.

В Министерството на правосъдието се създава работна група, която ще направи пълен преглед на законодателството в данъчно-наказателното право, съобщи заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова и апелира и другите институции да определят свои представители за обсъждането. Тя каза, че данъчните престъпления подкопават устоите на закона, придобиват международни измерения и изискват засилване на международното сътрудничество в разкриването им.

На българо-баварският семинар, който ще продължи до 2 октомври, прокурор и съдия от Германия ще представят особености в трансграничните разследвания и своя опит в прилагане на данъчно-наказателното право.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.