МЗ: Ваксината срещу COVID-19 е единственото средство срещу този вирус

https://crimesbg.com/regionalni/mz-vaksinata-sreshtu-covid-19-e-edinstvenoto-sredstvo-sreshtu-tozi-virus/46325 Crimesbg.com
МЗ: Ваксината срещу COVID-19 е единственото средство срещу този вирус
 

 


 

В момента ваксината срещу COVID-19 е единственото специфично средство, с което медицината разполага срещу този вирус. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Ваксините срещу COVID-19 предпазват по същия начин, по който и ваксините срещу другите заразни заболявания – те обучават имунната система на човек, включвайки както образуване на антитела, така и активизиране на специфични имунни клетки. По този начин имунната система е подготвена да реагира бързо и много точно при среща със самия причинител. Тоест, ако ние нямаме предварително подготвена имунна система, когато се срещнем с причинителя на заразно заболяване, в случая коронавируса, е доста възможно да се разболеем, което също е начин имунната система да бъде обучена, но това е трудният начин. Много по-леснo е това да стане с ваксина.

 

 

 

След ваксинация, когато се срещнем с вируса, се активизират имунните клетки, образуват се антитела и най-вероятно няма да се разболеем. Ако все пак се разболеем, то заболяването ще протече леко и с много ниска вероятност за фатален изход.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.