Министърът на транспорта уволни шефа на „Морска администрация“ заради заседналия кораб (Допълнена)

https://crimesbg.com/regionalni/ministarat-na-transporta-uvolni-shefa-na-morska-administraciya-zaradi-zasednaliya-korab-dopalnena/46150 Crimesbg.com
Министърът на транспорта уволни шефа на „Морска администрация“ заради заседналия кораб (Допълнена)
 

 


 

Министърът на транспорта Христо Алексиев е уволнил шефа на ИА „Морска администрация“ капитан Живко Петров. На негово място е назначен капитан далечно плаване Венцислав Иванов.

Иванов е заемал този пост от 2004 до 2007 година, казаха от министерството на транспорта. А за смяната съобщи на брифинг министърът на транспорта Христо Алексиев. Той заяви, че е установил сериозна неадекватност на „Морска администрация“ по повод на действията ни около заседналия турски кораб край Камен бряг.

 

 

 

Алексиев каза, че докато е министър и представлява държавата, няма да позволи съботажи без значение дали са заради предизборни кампании, политически, лобистки или търговски интереси.

 
Според МОСВ към 15 часа на 25 септември има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба
Снимка: Архив

 

Според МОСВ към 15 часа на 25 септември има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба
Снимка: Архив

По повод събожтажите той спомена за сигнали до Брюксел, а за замърсяване на Черно море било действие срещу държавата, тъй като не било вярно. Той заяви, че горивото на кораба е източено, поради което е предотвратена сериозна опасност, нямало данни за сериозно изтичане на товар в морето и това специалисти на МОСВ всеки ден следяли и правили измервания.

 

Имало пет сценария за извеждане на кораба, работило се все с фирми. Имало и вариант с хеликоптери товарът да бъде напълнен в големи торби около тон и половина и да бъде изнесен с вертолети.

 

На първо време обаче се работи по укрепване на кораба, чака се прозорец от по-добро време, за да влезе кораб с кран, който да постави допълнителни котви.

 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.