Миролюбието на Китай показва посоката, в която човечеството трябва да се развива

https://crimesbg.com/po-sveta/mirolyubieto-na-kitay-pokazva-posokata-v-koyato-chovechestvoto-tryabva-da-se-razviva/46312 Crimesbg.com
Миролюбието на Китай показва посоката, в която човечеството трябва да се развива
 

 


 

Миролюбието на Китай показва посоката, в която човечеството трябва да се развиваm С тези думи, българският проф. д.ик.н. Георги Чобанов, цитиран от радио „Китай“, основател на Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, започва приветствието си пред КМГ по случай 72 -годишнината от основаването на Китайската народна република. И продължава:

„Изпращам моите най-искрени благопожелания на китайския народ по повод 72-годишнината от възстановяването на модерен Китай!

 

 

 

За тези 72 години Китай има невероятни постижения , тръгнал от бедна и изостанала страна, той се превърна във втората икономика в света!

Това, което ми прави особено добро впечатление не е само икономическия напредък на КНР, но и възраждането на една древна цивилизация, която идва с мъдростта на древните китайски мислители – Лао Дзъ, Конфузций, Сун Дзъ. Тази мъдрост сега е от полза не само за КНР, но и за цялото човечество. Тя се изразява в стремежа на Китай към мир и разбирателство между народите.”

Със своето поведение на международната арена, Китай показва посоката, в която човечеството и светът трябва да се развиват, категоричен е известният български учен.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.