МРРБ ще съдейства за довършване на околовръстен път на Павликени

https://crimesbg.com/regionalni/mrrb-shte-sadeystva-za-dovarshvane-na-okolovrasten-pat-na-pavlikeni/46141 Crimesbg.com
МРРБ ще съдейства за довършване на околовръстен път на Павликени



Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за довършването на околовръстен път на град Павликени се разбраха днес министър Виолета Комитова и кметът на общината инж. Емануил Манов.



Участъкът се явява естествено продължение на републикански път III-303. Изграждането му ще позволи да се облекчи движението в града, като трасето ще поеме трафика на товарни автомобили.

За довършителните дейности на участъка е необходимо да се направи проектиране на оставащите за построяване 4 км от трасето и да се извърши отчуждаването на необходимите за целта имоти, съобщиха от МРРБ. Това вече е направено за ? от целия околовръстен път, като трасето е насипано с чакъл и затова към момента не се използва.

С кмета на Община Павликени министър Комитова обсъди и водоснабдяването на с. Върбовка. Довършването на довеждащия водопровод към селото е спряно през 2008 г. поради липса на финансиране.

Министър Комитова се ангажира да обсъди с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ проектирането на околовръстния път на гр. Павликени и да се потърсят варианти за финансиране на обектите през следващата година.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.