Над 1000 души на протест в Москва срещу „колосалните изборни измами“

https://crimesbg.com/po-sveta/nad-1000-dushi-na-protest-v-moskva-sreshtu-kolosalnite-izborni-izmami/45348 Crimesbg.com
Над 1000 души на протест в Москва срещу „колосалните изборни измами“
 

 


 

Над 1000 руснаци протестираха днес в Москва по призив на комунистическата партия срещу масовите измами, по думите на критици на Кремъл, извършени на последните парламентарни избори, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Управляващата партия „Единна Русия“ заграби местата в парламента, заяви пред събралото се множество на пл. „Пушкин“ Валерий Рашкин, първи секретар на Комунистическа партия на Руската федерация. Той заклейми „колосалната изборна измама в Москва“.

 

 

 

Президентът Владимир Путин, от своя страна, изрази днес задоволство от „убедителната победа“. На среща с лидерите на петте партии, влезли в парламента, той заяви, че руската демокрация укрепва.

Преди протеста, който не бе разрешен от властите, бяха арестувани няколко политически активисти. Сериозно полицейско присъствие има на пл. „Пушкин“, но силите на реда не разпръснаха със сила демонстрантите. Те обаче пуснаха силна музика, за да заглушат речите на протестиращите.

„Путин е крадец“, скандираха демонстрантите. Някои издигнаха плакати с призиви за повторно преброяване на гласовете, а други изразиха подкрепа за вкарания в затвора опозиционер Алексей Навални.

Организаторите на протеста казват, че системата за онлайн гласуване е била манипулирана и призоваха за премахването й, предаде Ройтерс.

Окончателните изборни резултати бяха публикувани вчера. Победителка е подкрепящата Путин партия „Единна Русия“, която получава 324 от общо 450 места в Държавната дума.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.