Над 1550 под карантина заради COVID, заразата пълзи в училищата в Търновско

https://crimesbg.com/regionalni/nad-1550-pod-karantina-zaradi-covid-zarazata-palzi-v-uchilishtata-v-tarnovsko/44777 Crimesbg.com
Над 1550 под карантина заради COVID, заразата пълзи в училищата в Търновско
 

 


 

Само 19 нови диагностицирани с COVID-19, но и 7 починали за последните 24 часа отчитат от РЗИ Велико Търново.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученици от 9-и и 12-и клас  в Старопрестолна професионална гимназия по икономика , десетокласник в СУ „Ем. Станев“ гр. Велико Търново; ученик от 6 клас в СУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица; учител от ДГ „Слънчо“ гр. Свищов, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата и детското заведение, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината, изброяват здравните власти. Заразата пълзи по училищата и с поставянето на цели класове в домашна изолация броят на карантинираните вече е 1557.

 

 

 

Към 23 септември в болничните заведения са хоспитализирани 185 инфектирани. На домашно лечение са 843-а.

    Починалите с коронавирус жители на областта са 861 от началото на пандемията.

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани седем починали от област Велико Търново – две жени и пет мъже. 

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.