Началникът на дознателите в Дупница демонстрира как безобидно лекарство дава положителен тест за дрога

https://crimesbg.com/regionalni/nachalnikat-na-doznatelite-v-dupnica-demonstrira-kak-bezobidno-lekarstvo-dava-polozhitelen-test-za-droga/46017 Crimesbg.com
Началникът на дознателите в Дупница демонстрира как безобидно лекарство дава положителен тест за дрога
 

 


 

Масово тестване на разследващи полицаи за алкохол се е провело в РУ-Дупница, съобщиха от ОД на МВР-Кюстендил.

Началникът сектор „Разследване“ гл. инспектор Янита Тахтаджийска в изпълнение на нормативно регламентирани месечни проверки е организирала на 27 септември в сградата на РУ Дупница тестване с техническо средство на служители от сектора, за установяване на употребата на алкохол. Проверката е извършена от служители на „Пътна полиция“, отчетените резултати за употреба на алкохол са отрицателни, съобщиха от Областната дирекция.

 

 

 

След приключване на регламентираната проверка, гл. инспектор Тахтаджийска е поискала да бъде тествана за употреба на наркотични вещества с цел изясняване на ефекта от определен медикамент. Медикаментът се предлага в аптечната мрежа без рецепта, болкоуспокояващ ефект има. Медицински среди са изнесли данни в публичното пространство, че той отчита положителен резултат при полеви тест за наркотично вещество, а няколко часа по-рано тя е приела хапче от медикамента. Това се е потвърдило при направения й тест.

Гл. инспектор Тахтаджийска не е водач на МПС, не притежава СУМПС. Уточняваме, че на територията на РУ Дупница не е провеждана операция, за каквото има твърдение във въпросната публикация.

За резултатите от извършената и нормативно регламентирана проверка вчера – 27.9.2021 г., гл. инспектор Тахтаджийска е докладвала по надлежния ред, допълниха от ОДМВР.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.