Номинират юриста Георги Георгиев за председател на Столичния общински съвет?

https://crimesbg.com/regionalni/nominirat-yurista-georgi-georgiev-za-predsedatel-na-stolichniya-obshtinski-savet/44499 Crimesbg.com
Номинират юриста Георги Георгиев за председател на Столичния общински съвет?
 

 


 

Юристът Георги Георгиев вероятно ще бъде номиниран от групата на ГЕРБ – СДС за председател на Столичния общински съвет, след като по-рано днес стана ясно, че Елен Герджиков е подал оставка.

Георгиев беше едно от новите и млади лица в листата на ГЕРБ на последните местни избори през 2019 г. В момента юристът е начело на една от най-важните комисии към Столичния общински съвет – тази по бюджет и финанси.

 

 

 

Очаква се номинацията да бъде гласувана още на сесията на СОС в четвъртък.

Георгиев е адвокат към Софийската адвокатска колегия и асистент по търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Там той е защитил и докторска дисертация по търговско право. Специализирал е международно търговско право – магистратура в King’s College London.

Вярвам, че е необходимо да ангажираме повече млади хора в управлението на града, които да вложат своята енергия и експертни знания, за да продължим с промяна на София. Демокрацията е така устроена, че волята на гражданите определя съдбата им. Вярвам, че мога да бъда полезен и да чуя вашите предложения за това как да направим София такава, каквато искаме да бъде, е написал Георгиев в страницата си във фейсбук.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.