„Нюкасъл“ вече е с най-богатите собственици в света на футбола

https://crimesbg.com/obshtestveni-temi/nyukasal-veche-e-s-nay-bogatite-sobstvenici-v-sveta-na-futbola/46570 Crimesbg.com
„Нюкасъл“ вече е с най-богатите собственици в света на футбола
 

 


 

Инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман придоби 80% от акциите на английския футболен клуб „Нюкасъл“, съобщават британските медии, цитирани от агенция „Фокус“.

Преговорите по сделката започнаха преди около 18 месеца, но после бяха спрени заради правен спор между Саудитска Арабия и катарската тв belN Sports,притежаваща правата за излъчване на Първа лига. Според някои информации сделката е на стойност 300 милиона паунда.

 

 

 

Английски медии съобщават, че клубът от „Сейнт Джеймсис Парк“ ще има най-богатият собственик в света на футбола, тъй като състоянието на принц Мохамед бин Салман се оценява на 320 милиарда паунда, което е повече 10 пъти по-голямо от това на собственика на „Манчестър Сити“ шейх Мансур (21 милиарда паунда) и със сто милиарда повече от собствениците на „Пари Сен Жермен“ (220 млрд. паунда)..

 



/* (c)AdOcean 2003-2021, vgb_bg.24chasa.bg._______ Smart Lazy */
ado.placement({id: ‘ado-wSWVs79y7cCEPuViApViZkmyXlPQ2fuptXp4c.66yaX.B7’, server: ‘vbbg.adocean.pl’ });

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.