Няма желаещи лекари да работят в Ковид-зона в Благоевград

https://crimesbg.com/regionalni/nyama-zhelaeshti-lekari-da-rabotyat-v-kovid-zona-v-blagoevgrad/45903 Crimesbg.com
Няма желаещи лекари да работят в Ковид-зона в Благоевград



„Няма желаещи лекари, които да работят в КОВИД-зоната, която трябва да бъде изградена в Благоевград. Проблемът с липсата на кадри е от години“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов, след заседание на кризисния щаб. Допълни, че засега е има само една желаеща медицинска сестра. „Може да помислим за някакви стимули за работещите там, а общината може да помогне само логистично и технически. Към момента обаче нямаме готово решение, за да кажа дали ще се създаде такава Ковид-зона“, допълни кметът. Утре на среща с медици и РЗОК в града ще пристигне д-р Петко Салчев, управител на НЗОК, и кметът обеща да разговаря и с него по този проблем.

Стоянов съобщи, че за първи път в града ще бъде поставена вендинг машина, която ще е заредена с лекарства от първа необходимост, защото в града от години липсва денонощна аптека.

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.