ООН публикува нови данни за жертвите на конфликта в Сирия, старите били занижени

https://crimesbg.com/po-sveta/oon-publikuva-novi-danni-za-zhertvite-na-konflikta-v-siriya-starite-bili-zanizheni/45228 Crimesbg.com
ООН публикува нови данни за жертвите на конфликта в Сирия, старите били занижени
 

 


 

Най-малко 350 209 души са били убити в продължаващия едно десетилетие конфликт в Сирия, съобщи вчера Съветът на ООН за човешки права в първия си доклад от 2014 г. насам за броя на жертвите на войната в размирната страна, допълвайки, че предишните данни за 350 000 убити са били „занижени“, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

 

 

 

Данните включват цивилни и военни и се базират на строга методология, изискваща пълното име на убития, както и установена дата и място на настъпването на смъртта.

„Въз основа на това съставихме списък от 350 209 идентифицирани жертви на конфликта в Сирия между март 2011 г. и март 2021 г.“, каза върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет пред Съвета за човешки права.

Една на всеки 13 жертви е жена или дете, каза главната правозащитничка на ООН.

„Данните сочат минималния удостоверим брой и със сигурност са занижени спрямо реалния брой на жертвите“, допълни тя.

 

`

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.